Szegedi hírek

2024.05.03. 14:00

Remekül szerepelt a villanyszerelőnek tanuló Kecze Péter

Arany T. János

Első helyezést ért el egy tanulmányi versenyen Kecze Péter. Szeret focizni, de édesanyjának, Mariann-nak is segít, ha kell. Fotó: Török János

Fotó: torokjanosphoto.hu

Már az utazás is nagy élmény volt és Szombathely nagyon szép város, számol be élményeiről Kecze Péter. A nehéz körülmények között élő fiatalember a Szegedi SzC Móravárosi Szakképző Iskola diákja, villanyszerelőnek tanul. Péter első helyezést ért el az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjében reál tantárgycsoportban. A verseny döntőjét a hétvégén rendezték meg a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Technikumában Szombathelyen. A háromfordulós versenyre 32 szakiskola 495 tanulója nevezett. 

Fotó: torokjanosphoto.hu

A matektanárnő meglátta, hogy okos vagyok és tudok számolni 

– idézte fel viccesen a nevezést megelőző időszakot. A felkészülés több hónapon át zajlott, már februárban elkezdték először csak matematika órákon, aztán ahogy közeledett a verseny, más órákról is elkérték Pétert. 

Az országos döntő három részből állt. Először a versenyzőknek matematikai és fizikai feladatsort kellett megoldani 60 perc alatt, majd pár perces pihenő után egy gyakorlati feladatot oldottak meg. Végül szóban kellett megvédeni az írásbeli feladatsort, amivel tanúbizonyságot adtak tudásukról és logikus gondolkodásukról. 

Péter a legnehezebbnek a szóbeli részt tartotta, mert nem szeret szerepelni és egy kicsit izgulós. Hozzátette, hálás felkészítő tanárainak, Nyári Gabriellának és Kálmánné Gát Klárának. A sok felkészülés után végre újra többet foglalkozhat hobbijával, a focival és a futással és mint édesanyja, Mariann hozzátette, a lustálkodással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában